Återbruk och ekologiskt bageri

Kanske låter det storvulet att kalla ett företag Bättre Värld. Egentligen ser vi oss som myror som drar på vårt lilla strå, men många myror tillsammans kan åstadkomma mycket. Det slösas väldeliga med jordens resurser. Trots att vi redan har så mycket saker produceras och köps det ständigt mer och oftast tillverkas det av nytt material. Återbruk är ett slags motvikt till detta. Det är att ge nytt liv till något som annars skulle ha kastats bort. Sofias hantverk är av sådant som stuvbitar, gamla gardiner och gallrade bokpärmar. 

Peter har ett ekologiskt bageri, Vadstena Bröd, som drivs hemifrån vår lägenhet och där det mesta bakas på surdeg. Har man möjlighet att hämta hos oss går det oftast bra att beställa matbröd, kanelbullar och knäckebröd bakade på surdeg. 

Sedan april 2017 driver vi verksamheten på Dahlströmska gården rum & frukost. I byggnaderna var det hospital för bättre bemedlade män från 1836 till 1950-talet och rummen är varsamt restaurerade för att minna om den tiden. Vi har planer på att återskapa delar av trädgården. I elva rum finns plats för max tjugofem gäster och du bjuds på ekologisk frukost när du övernattar där. På fredagseftermiddagar har vi oftast ett enkelt café med surdegskanelbullar då du också kan köpa annat bröd från Vadstena Bröd.

För övrigt är vi ett gift par med efternamnet Asthamn, bosatta i den vackra staden Vadstena. Vi lever enkelt och gillar att odla. 2012 startade vi hemsidan www.battrevarld.nu där vi ger ett miljötips i veckan. Nätbutiken Bättre Värld startade vi under våren 2014. Det finns flera sätt att följa oss som; Nätbutiken på Facebook och Vadstena Bröd på Facebook. På Instagram har nätbutiken namnet "butik.battrevarld.nu" och Peter "asthamn". Även Dahlströmska gården finns på både Facebook och Instagram.

Länka gärna till oss om du själv har en blogg eller hemsida och tycker om vad du ser här.

Karikatyren på oss är skapad av Johan Hesselstrand. Fler av hans bilder och kontaktuppgifter till honom finns på: www.hesselstrand.com.