Miljövänlig webshop

Idéerna till Nätbutiken Bättre Värld växte fram utifrån vårt arbete med hemsidan www.battrevarld.nu där vi ger ett miljötips i veckan. Att det skulle bli en miljövänlig webshop var med den utgångspunkten självklart. Vi vill att tanken på miljön ska finnas med i alla våra beslut, både i själva produkterna och i förpackningsmaterial och transporter.

De värdeord vi utgår från är miljöklokt - smakfullt - brukbart.

Hantverket är av återbrukade material eller naturmaterial som ull och lin. Tvålar och schampokakor har endast naturliga ingredienser, ingen palmolja och är i hög grad ekologiskt producerade. Vi paketerar i wellpapp, eller kartonger vi själva fått leveranser i och slår in paketen i brunpapper med miljövänlig tejp. Behövs fyllnadsmaterial använder vi sådant som tidningspapper eller material som fyllt paket vi själva fått. 

Även i en miljövänlig webshop är transporter oundvikliga, men vi minimerar så mycket vi kan. Varorna skickas med Posten. Vi lämnar in paketen till deras företagscenter till fots eller med cykel. Vi har ingen bil, vare sig privat eller i företaget. 

Vi följer miljöfrågorna och strävar ständigt efter att bli en ännu mer miljövänlig webshop.