Miljövänlig webshop

Idéerna till Nätbutiken Bättre Värld växte fram utifrån vårt arbete med hemsidan www.battrevarld.nu där vi ger ett miljötips i veckan. Att det skulle bli en miljövänlig webshop var med den utgångspunkten självklart. Vi vill att tanken på miljön ska finnas med i alla våra beslut, både i själva produkterna och i förpackningsmaterial och transporter.

De värdeord vi utgår från är miljöklokt - smakfullt - brukbart.

Hantverket är av återbrukade material eller naturmaterial som ull och lin. Det som är ätbart är miljöklokt producerat även om det inte alltid är KRAV-märkt (Hargodlarna använder t ex frukt och bär som blir över i trädgårdarna i trakten), tvålar och schampokakor har endast naturliga ingredienser, ingen palmolja och är i hög grad ekologiskt producerade. Våra presentkartonger är av kvistkartong med stor andel returfiber, till kort och etiketter använder vi återvunnet papper och som utfyllnadsmaterial använder vi strimlade sidor från gallrade böcker, tidningspapper eller wellpapp.

Även i en miljövänlig webshop är transporter oundvikliga, men vi minimerar så mycket vi kan. Varorna skickas med Posten. Vi lämnar in paketen till deras företagscenter till fots eller med cykel. Nunnornas marmelader och ljus hämtar vi på samma sätt. 

Vi följer miljöfrågorna och strävar ständigt efter att bli en ännu mer miljövänlig webshop.